Vad kostar det att måla om köksluckorna?

Få en tydlig bild av hur mycket det kostar att måla om köksluckorna för ert hem.

Välj egen kulör och glans
Klart inom en vecka
Priseffektivt

Fokus på kvalité

Underlaget spelar lika stor roll för kostnadsberäkning.

Ett cirkapris är 350kr/lucka. Priset är framför allt beroende på model av luckor. Om luckorna är släta och kan slipas med maskin blir kostnad mindre än luckor som har spårfräsning, dekorlist eller ”speglar” som kräver slipning med hand.

Underlaget spelar lika stor roll för kostnadsberäkning. Om luckorna är fabrikmålade med slät finish ska slipning utföras mycket snabbare i jämförelse med luckor som är handmålade och kräver två gånger slipning och eventuellt färgborttagning att nå bra yta att grundmåla.

Klarlackade luckor eller i faner är populär att lackera i vit kulör, en väldigt tuff uppgift för lackeraren.

Rå MDF som ofta används för täcksidor i special mått tillhör samma kategori. Minst två gånger grundmålning krävs för att få en slätt yta att finslipa för lackering. Om snickaren har inte lagt till att slipa kanterna krävs att alla synliga kanter spacklas och slipas att undvika grov yta som skapas av fiber som stiger på MDF i moment den kommer i kontakt med våtlack.

Unik kulör eller standard vit?

Vit S 0500-N är vårt standardkulör och den ingår alltid i priset. För alla andra kulörer tillkommer kulörtillägg av ca 15000kr för att täcka kostnader för beställning av färgblandning, användning av speciell sprutmaskin just för den kulören som är beställt samt rengöring av samma efter användning.

Luckor är delat i två priskategori beroende på deras höjd. Allt över 110cm räknas som stora luckor. För lådor kollar vi höjden och bredden att skilja små besticklådor från grytlådor som börjar från bred 55cm 18cm höjd.

Om luckorna har glas monterat kostar det 150kr/st att maskera glaset innan grundmålning samt att ta bort den efter lackering.

Andra möjliga tillägg är spackla hål efter handtag så att nya hål kan borras för anan typ av handtag eller att bytta knoppar.

Förutom normalt slipning och spackling av små jack kan vis spacklingsarbete krävas att reparera skador. I normalt brukat vara två luckor som siter under vasken som behöver extra kärlek. Vi lämnar offert för detta arbete när vi har set bilder på luckorna eller vid inlämning i vår verkstad.

Att få pris just för ert kök fyll offerberäknaren på vårt hemsida på följande länk https://xn--lackerakksluckor-twb.nu/raknare/

agsdi-time
1 Veckas Leverans

Lämning och hämtning av luckor sker alltid på lördagar mellan
9:00-12:00

agsdi-refresh
Miljövänligt

Vi använder vattenburen färg istället för syrahärdande

agsdi-facebook-like
Fokus på Kundnöjdhet

Vinnare av utmärkelsen Best of Houzz 2016 & 2017

Senaste kundbilder